Hydrolux HL7000 – Bluetooth poslechový systém a H2 detektor

Klíčové vlastnosti:

  • Zcela bezdrátový díky Bluetooth® komunikaci
  • Intuitivní ovládání s vysoce kontrastním barevným dotykovým displejem
  • Vždy připraven k použití díky vysoko kapacitním lithium-ion akumulátorům
  • Integrovaný GPS přijímač
  • Účinná redukce šumů z okolního prostředí
  • Ochrana sluchu
  • Frekvenční analýza
  • Maximálně flexibilní manuální i automatické nastavení filtru
  • Volitelné: Možnost připojení H2 senzoru

V případě poškození potrubí vytváří unikající voda dva typy šumů, které se šíří různými způsoby. Hydrolux HL 7000 pro vás tyto šumy činí viditelnými i slyšitelnými:

  1. Voda, která vytéká přímo v místě úniku vytváří šum, který se přenáší přes zeminu směrem k povrchu. HL 7000 pomocí půdního mikrofonu tento šum přijímá, graficky zobrazuje nejenom jeho úroveň, ale i frekvenční spektrum a současně přenáší zvuk do sluchátek.
  2. Uvnitř potrubí vytváří unikající voda tlakové vlny šířící se stěnou potrubí. Pomocí přístroje HL 7000 a připojeného dotykového mikrofonu můžete tyto tlakové vlny slyšet jako šum úniku, a to i na vzdálených kontaktních místech potrubí (např. ventily, hydranty, domovní přípojky apod.).

Hlavním prvkem těchto aplikací je intuitivní řídící jednotka / přijímač. Všechny příslušné položky nabídky a naměřená data jsou přehledně zobrazena na 4,3″ velkém barevném dotykovém displeji s vysokým rozlišením.

Půdní poslechový systém HL 7000 vám nabízí širokou škálu možností pro zjišťování úniků, díky variabilnímu provedení a 360° kontaktním plochám pro připojení senzorů je změna způsobu použití mimořádně snadná a rychlá. Pracovní úkoly trvající více než 10 hodin nejsou problémem díky výkonným lithium-ion nabíjecím akumulátorům.

Piezo Bluetooth® mikrofon PAM W-7 krytý vůči větru s integrovaným předzesilovačem čistě zesiluje extrémně nízké frekvence úniků na potrubích z měkkých materiálů, jako jsou PVC nebo PE, ale současně rovněž také frekvence vysoké z potrubí ocelových nebo litinových.

Dotykový mikrofon PAM T-7, který má rovněž možnost Blue­tooth® komunikace, pracuje se stejným integrovaným předzesilovačem, jako má půdní mikrofon PAM W-7. Dotykový mikrofon je proto skvělou alternativou pro detekci šumu úniků na dotykových místech potrubí, ale také k pohodlné lokalizaci úniků mimo zpevněné plochy.

Občas nejsou akustické metody pro přesnou lokalizaci úniku vhodné nebo nejsou úspěšné. Pro tyto případy má HL 7000 možnost použití vodíkové metody pouhým připojením H2 senzoru a spuštěním odpovídajícího režimu na přijímači. Připojení je rychlé a snadné díky 360° kontaktním plochám a Bluetooth®. Jednoduše našroubujte H2 senzor na senzorovou hůl a lokalizujte na povrchu zvýšenou koncentraci vodíku unikajícího v místě porušení potrubí.

Aktualizace firmware  –  Pozor!         

Při aktualizaci postupujte podle návodu nebo požádejte o technickou podporu.

Firmware HL7000

PC software HL7000